Mazsolás – kókuszos tekercs – édesítőszerrel
Ezt a gluténmentes süti receptet Mona új Élet az ételallergiával című 100 receptet tartalmazó gluténmentes receptes-könyvéből hoztuk:
Hozzávalók 10 – 15 darabhoz
- 10 dkg gluténmentes süteményliszt
- 35 dkg gluténmentes kenyérliszt
- édesítőszer ízlés szerint
- 1 csomag porélesztő (7 g)
- 4 dl “mandulatej” azaz mandulaital
- 1 evőkanál útifűmaghéj
Töltelék:
- 10 dkg kókuszreszelék
- édesítőszer ízlés szerint
- mazsola
Tetejére:
- olvasztott margarin
- kókuszreszelék
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
- Gluténmentes liszttel megszórt lapra tesszük, kinyújtjuk, megszórjuk az édesítős kókuszreszelékkel, majd mazsolával.
- Feltekerjük, felszeleteljük, sütőpapíros tepsire tesszük, majd megkenjük olvasztott margarinnal
- Szórunk rá egy kicsi kókuszreszeléket, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 55 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 darabban | 15 darab készítésekor |
10 darab készítésekor |
Energia | 730,6 kJ / 175,2 kcal | 1095,0 kJ / 262,6 kcal |
Fehérje | 3,2 g | 4,8 g |
Zsír | 4,6 g | 6,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,3 g | 5,0 g |
Szénhidrát | 29,1 g | 43,6 g |
amelyből cukrok | 5,2 g | 7,8 g |
Rost | 2,7 g | 4,0 g |
A Mazsolás – kókuszos tekercs gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édesítőszer élesztő gluténmentes liszt kókuszreszelék mandulaital margarin mazsola psyllium rost (útifűmaghéj) tej - tojás - gluténmentes