Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Mazsolás – kókuszos tekercs – édesítőszerrel

EMazsolás kókuszos tekercs - gluténmentes receptzt a gluténmentes süti receptet Mona új Élet az ételallergiával című 100 receptet tartalmazó gluténmentes receptes-könyvéből hoztuk:

Hozzávalók 10 – 15 darabhoz

Töltelék:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • édesítőszer ízlés szerint
  • mazsola

Tetejére:

  • olvasztott margarin
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni egy órát.
  • Gluténmentes liszttel megszórt lapra tesszük, kinyújtjuk, megszórjuk az édesítős kókuszreszelékkel, majd mazsolával.
  • Feltekerjük, felszeleteljük, sütőpapíros tepsire tesszük, majd megkenjük olvasztott margarinnal
  • Szórunk rá egy kicsi kókuszreszeléket, majd 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 55 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 darabban 15 darab
készítésekor
10 darab
készítésekor
Energia 730,6 kJ / 175,2 kcal 1095,0 kJ / 262,6 kcal
Fehérje 3,2 g 4,8 g
Zsír 4,6 g 6,9 g
  amelyből telített zsírsavak 3,3 g 5,0 g
Szénhidrát 29,1 g 43,6 g
  amelyből cukrok 5,2 g 7,8 g
Rost 2,7 g 4,0 g

A Mazsolás – kókuszos tekercs gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,