Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Fekete quinoás pulykafasírt – gluténmentes főzelékfeltét

Fekete quinoás pulykafasírt - gluténmenets főzelékfeltét receptEz a recept fantasztikus segítség azoknak, akik nem tudják, milyen formában használják fel a quinoát (ami egy gluténmentes álgabon) úgy, hogy biztosan ne kerüljön kidobásra! Készítsék el Önök is! Garantáltan ízletes lesz a végeredmény!

Hozzávalók 20 db-hoz:

  • 100 g fekete quinoa
  • 500 g darált pulykamell
  • 1 kisebb lilahagyma (kb. 30 g)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • bazsalikom
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  • A quinoát alaposan mossuk át, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük meg. Először nagyobb lángon, majd kisebb lángon fedővel a tetején, néha átkeverve, főzzük puhára. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
  • A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd keverjük hozzá a darált húst, és a fűszereket, végül dolgozzuk bele a megfőtt, kissé kihűlt quinoát is.
  • Egy serpenyőbe öntsük egy kevés étolajat, forrósítsuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot. Vizes kézzel formáljunk kb. 5 cm átmérőjű korongokat, majd kb. 3-3 perc alatt süssük készre a pogácsák mindkét oldalát. Amíg a többi elkészül, előmelegített sütőben melegen tarthatjuk a többit.
  • Friss salátához, főzelékhez kiváló.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva 20 db pulykafasírt készítése esetében:

Energia 1014,4 kcal /4240,2 kJ 50,4 kcal /210,7 kJ
Fehérje 134,7 g 6,7 g
Zsír 22 g 1,1 g
Szénhidrát 62,8 g 3,1 g
Élelmi rost 7,9 g 0,4 g

A quinoás pulykafasírt receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,