Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Pestos cukkinifőzelék gluténmentesen

Pesztós cukkinifőzelék - gluténmentes főzelé receptHozzávalók 2 személyre:

  • 300 g cukkini
  • 200 g kefir
  • 20 g rizsliszt
  • 40 g bazsalikompesto
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  • A cukkinit mossuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn. (Ne nyomkodjuk ki).
  • Egy lábosba tegyünk 1 evőkanál napraforgóolajat, majd kezdjük el melegíteni.
  • A cukkinit dinszteljük meg az olajon 3-4 perc alatt, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük további 4-5 percig.
  • A lisztet keverjük össze a kefirrel és a pestóval, majd habarjuk be a főzeléket. (A cukkiniből fokozatosan adjunk a kefires habaráshoz, hogy hozzá tudjon melegedni anélkül, hogy kicsapódna. Ha megfelelően meleg, adjuk hozzá a főzelékhez, majd főzzük további 2-3 percig alacsony lángon, míg a liszt íze el nem fő.)

TIPP: Feltétként készítsünk hozzá fokhagymával, sóval, borssal fűszerezett rákokat vagy csirkemellcsíkokat. Vagy fasírtot.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Egy adag
Energia 299 kcal /1251 kJ
Fehérje 8 g
Zsír 20 g
Szénhidrát 22 g
Élelmi rost 3 g

A cukkinifőzelék receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,

Ad