Zöldséges rizottó gluténmentesen IR barát, magas rosttartalmú
Főzzünk a tavasz ízletes zöldségeiből és élvezzünk ki minden falatot! Ebédötletünk magas rosttartalmából, módosított szénhidrát tartalmából adódóan inzulinrezisztenciások, cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető! A magas rosttartalom különlegesen kedvező hatású gluténmentes diéta estén – bővebben
- 80 g barna rizs
- 100 g zöldborsó
- 1 csomag fehér spárga (tisztítva kb. 350 g)
- 50 g spenót
- 1 dl cukormentes félzsíros sűrített tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 g napraforgóolaj
- 1 fej vöröshagyma (kb. 50 g)
- só, szárított fokhagyma
- 2×80 g grillezni való kecskesajt vagy más sajt, ízlés szerint
Elkészítés:
- A barna rizst enyhén sós vízben főzzük meg.
- A spárgát alaposan mossuk meg, majd fás végét törjük le. Vágjuk 2-3cm-es darabokra és főzzük puhára enyhén sós lobogó vízben.
- Az olaj felét kezdjük el hevíteni, majd dobjuk rá az átnyomott fokhagymagerezdeket, kissé pirítsuk le, majd adjuk hozzá a megmosott bébispenótot, egy kevés vizet és főzzük 1-2 percig.
- Az olaj másik felén dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá a friss vagy fagyasztott zöldborsót.
Kissé pirítsuk le, majd adjuk hozzá a főtt rizst és a főtt spárgát, végül keverjünk hozzá 1 dl sűrített tejet. Ízesítsük igény szerint sóval, szárított fokhagymával, esetleg borssal, friss zöldfűszerrel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom a teljes mennyiségben, és egy adagban (sajt nélkül)
Energia | 664,1 kcal /2775,9 kJ | 332 kcal /1387,9 kJ |
Fehérje | 28,8 g | 14,4 g |
Zsír | 16,7 g | 8,4 g |
Szénhidrát | 95,3 g | 47,7 g |
Élelmi rost | 29 g | 14,5 g |
A gluténmentes zöldséges rizottó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: 30 perc alatt barna rizs étolaj fokhagyma grill sajt IR barát GM receptek kecskesajt rizs sárgarépa spenót sűrített tej vöröshagyma zöldborsó