Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Zöldséges rizottó gluténmentesen IR barát, magas rosttartalmú

Főzzünk a tavasz ízletes zöldségeiből és élvezzünk ki minden falatot! Ebédötletünk magas rosttartalmából, módosított szénhidrát tartalmából adódóan inzulinrezisztenciások, cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető! A magas rosttartalom különlegesen kedvező hatású gluténmentes diéta estén – bővebben

gluténmentes zöldséges rizottó recept IR barátHozzávalók 2 adaghoz:

  • 80 g barna rizs
  • 100 g zöldborsó
  • 1 csomag fehér spárga (tisztítva kb. 350 g)
  • 50 g spenót
  • 1 dl cukormentes félzsíros sűrített tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 g napraforgóolaj
  • 1 fej vöröshagyma (kb. 50 g)
  • só, szárított fokhagyma
  • 2×80 g grillezni való kecskesajt vagy más sajt, ízlés szerint

Elkészítés:

  • A barna rizst enyhén sós vízben főzzük meg.
  • A spárgát alaposan mossuk meg, majd fás végét törjük le. Vágjuk 2-3cm-es darabokra és főzzük puhára enyhén sós lobogó vízben.
  • Az olaj felét kezdjük el hevíteni, majd dobjuk rá az átnyomott fokhagymagerezdeket, kissé pirítsuk le, majd adjuk hozzá a megmosott bébispenótot, egy kevés vizet és főzzük 1-2 percig.
  • Az olaj másik felén dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát, majd adjuk hozzá a friss vagy fagyasztott zöldborsót.
    Kissé pirítsuk le, majd adjuk hozzá a főtt rizst és a főtt spárgát, végül keverjünk hozzá 1 dl sűrített tejet. Ízesítsük igény szerint sóval, szárított fokhagymával, esetleg borssal, friss zöldfűszerrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom a teljes mennyiségben, és egy adagban (sajt nélkül)

Energia 664,1 kcal /2775,9 kJ 332 kcal /1387,9 kJ
Fehérje 28,8 g 14,4 g
Zsír 16,7 g 8,4 g
Szénhidrát 95,3 g 47,7 g
Élelmi rost 29 g 14,5 g

A gluténmentes zöldséges rizottó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad

Ajánlott receptek:

Gluténmentes borkrémleves Gluténmentes borkrémleves