Színes nyári saláta – gluténmentes recept
Íme, egy könnyed, gyors és ízletes vacsoraötlet a forró (vagy éppen esős) nyári estékre! Vitamin- és élelmi rost forrásként is kitűnő választás!
- 2 db paradicsom (kb. 200 g)
- 100 g kígyóuborka
- 300 g jégsaláta
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál olívaolaj (10 g)
- 2 teáskanál mustár (kb. 10 g)
- 2 teáskanál. méz (kb. 10 g)
- 10 levél friss bazsalikom apróra vágva
- 2 evőkanál goji bogyó (20 g)
- 20 g dió
Elkészítés:
- A zöldségeket mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk apró kockákra.
- Tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
- Az olívaolajat keverjük el a vörösborecettel, a mustárral, a mézzel és a felaprított friss bazsalikommal, majd öntsük a felvágott zöldségekre és keverjük jól át. Szedéskor szórjuk meg goji bogyóval és kevés dióval.
- Tálaláskor adhatunk hozzá különböző friss sajtokat, vagy akár tonhalat is. Fogyasszuk gluténmentes kenyérrel, vagy Abonettel.
Jó étvágyat kívánunk!
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagban
Energia | 216,1 kcal /903,3 kJ |
Fehérje | 7 g |
Zsír | 10,8 g |
Szénhidrát | 21,2 g |
Élelmi rost | 7,2 g |
A gluténmentes saláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt bazsalikom borecet dió goji bogyó jégsaláta kígyóuborka max. 20 perces gluténmentes receptek méz mustár olívaolaj paradicsom