Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Morzsás túrópite – gluténmentes recept

gluténmentes túrópite receptHozzávalók 16 kockához:

  • 15 dkg rizsliszt
  • 6 dkg garantáltan gluténmentes zabpehely
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1 dkg gluténmentes kakaópor
  • 4 g gluténmentes sütőpor
  • 8 dkg margarin
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 2 dkg édesítőszer (*1:4)

Töltelék:

  • 18 dkg túró
  • 10 dkg Meggle Creme Patisserie Decor (növényi alapú habtejszín alternatíva)
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 3 dkg garantáltan gluténmentes zabpehely
  • 2 dkg édesítőszer (* 1:4)

* Egy adag édesítő 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk, majd félre tesszük.
  • A töltelék alapanyagait összeturmixoljuk.
  • A tészta háromnegyed részét egy 18 x 18 cm-es szilikon sütőformába nyomkodjuk, majd ráöntjük a tölteléket, és végül a maradék tésztát rámorzsoljuk, és kissé belenyomjuk a töltelékbe.
  • 180 °C fokon légkeverésen kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

Tápanyagtartalom teljes mennyiség 1 kockában
mennyiség 16 kocka   90 – 95 dkg 16 kockával számolva  kb. 6 dkg
Energia 2244,9 kcal 9361,2 kJ 140,3 kcal 585,1 kJ
Fehérje 85,7 g 5,4 g
Zsír 93,7 g 5,9 g
  amelyből telített zsírsavak 38,4 g 2,4 g
Szénhidrát 249,3 g 15,6 g
  amelyből cukrok 37,4 g 2,3 g
Rost 12,0 g 0,8 g

A  morzsás gluténmentes túrópite recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

morzsás túrópite gluténmentes recept

Kategória: ,