Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Paradicsomos bébispenótos mini frittata – húsvéti tojásétel kicsit másképpen

A frittata egy olasz reggeli tojásétel, amelybe gyakorlatilag bármilyen alapanyagot tehetünk. Kipróbálhatjuk akár padlizsánnal, brokkolival is, az eredmény biztosan magával ragadó lesz!

bébispenótos mini frittata gluténmentes receptHozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 8 db koktélparadicsom (kb. 200 g)
  • 50 g bébispenót (lehet rendes spenót is)
  • 1 kisebb fej lilahagyma (50 g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál napraforgó olaj (10 g)
  • 100 ml 1,5 %-os * tej
  • 50 g * feta sajt
  • só, bors

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 160 °C fokra.
  • A hagymákat pucoljuk meg, majd vágjuk apróra.
  • A spenótot mossuk meg, majd vágjuk apró csíkokra.
  • Kevés olajat kezdjünk el melegíteni egy serpenyőben, majd dobjuk rá az apróra vágott lila hagymát. Enyhén pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot is.
  • A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk félbe, majd adjuk hozzá a többi zöldséghez. 2-3 percig pirítsuk tovább.
  • A feta sajtot morzsoljuk szét.
  • A tojásokat mossuk meg, üssük fel, majd villával verjük fel. Adjuk hozzá a tejet, majd a morzsolt feta sajtot és keverjük el.
  • A megfonnyasztott zöldségeket tegyük egy olajjal vékonyan kikent sütőformába, egyengessük el, majd öntsük rá a tojásos masszát és díszítsük néhány kisebb spenótlevéllel.
  • Az egészet tegyük be a sütőbe és süssük 15 percig, amíg a tojás meg nem szilárdul.
  • Sütőből kivéve rögtön tálalhatjuk! Vágjunk fel mellé 1-2 szelet gluténmentes kenyeret és már ehetjük is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 20-25 perc

Nehézségi szint: kezdő

* Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes tejtermékeket. Létezik laktózmentes krém-fehér sajt is!

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy főre vonatkoztatva:

Egy főre
Energia 314,2 kcal /1310,2 kJ
Fehérje 18 g
Zsír 21 g
Szénhidrát 11 g
Élelmi rost 3 g

A frittata receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,

Ad