Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Churros – gluténmentes változatban, hozzáadott cukor nélkül

A spanyol finomságot ezúttal úgy készítettük el, hogy cukorbetegek is fogyaszthassák. A barna rizsliszt lassú felszívódású, így annak használata beépíthető az étrendbe.

gluténmentes churros receptHozzávalók: * 25 darabhoz:

  • 2,5 dl víz
  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • csipet só
  • 2 evőkanál édesítő (1:4)
  • 15 dkg Naturbit barna rizsliszt
  • fahéj
  • csokiszósz
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A vizet a sóval, édesítővel és margarinnal felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet, alaposan kikeverjük, egész addig, amíg a lábas falától el nem válik.
  • Hagyjuk, hogy kihűljön, majd belekeverjük a tojást (vagy össze is lehet turmixolni vele).
  • Habzsákba vagy kinyomóba tesszük, és forró olajba csíkokat nyomunk, megsütjük.
  • Édesítős fahéjba forgatjuk, majd mártsuk csokiszószba.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: közepes

* Adagok száma: nagyságtól függ.

Tápanyagtartalom az egészben 25 db. esetén
1 db. Churrosban
Energia 6726 kJ /1609 kcal 269 kJ / 64 kcal
Zsír 102,2 g 4,1 g
  amelyből telített zsírsavak 36,3 g 1,5 g
Szénhidrát 137,7 g 5,5 g
  amelyből cukrok 17,2 g 0,7 g
Rost 4,1 g 0,2 g
Fehérje 23,0 g 0,9 g
3,4 g 0,14 g

A gluténmentes Churros recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes churros recept

gluténmentes churros recept

Kategória: , , ,