Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kevert kuglóf

Ez a kevert gluténmentes kuglóf kitűnő reggelire vagy vacsorára akár egy pohár meleg kakaóval. Mivel nem csak finom, hanem szép is, az ünnepi asztal dísze is lehet egy családi összejövetel alkalmával!

kevert gluténmentes kuglóf recept

kevert gluténmentes kuglóf receptHozzávalók: 8 szelet (kb. 600 g)

  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 20 dkg Naturbit barna rizsliszt
  • 10 dkg puha margarin
  • 0,5 – 1 dl rizsital („rizstej”) a tojás mérettől függ!
  • 2,5 evőkanál édesítő
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • aszalt meggy
  • margarin /vagy olaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük, majd két részre osztjuk.
  • Az egyik részbe kakaóport keverünk.
  • A formánkat kiolajozzuk, majd beleöntjük a sima tésztát, erre aszalt meggyet szórunk.
  • Ezután rátesszük a kakaós réteget.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 8 db. esetén  1 szelet gluténmentes kuglófban
Energia 7290 kJ / 1744 kcal 911 kJ / 218 kcal
Zsír 84,6 g 10,6 g
  amelyből telített zsírsavak 35,1 g 4,4 g
Szénhidrát 197,8 g 24,7 g
  amelyből cukrok 37,1 g g 4,6 g
Rost 10,3 g g 1,3 g
Fehérje 35,6 g 4,5 g
0,4 g 0,05 g

A gluténmentes kuglóf recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kevert gluténmentes kuglóf recept

Kategória: , , , , ,