Gluténmentes kevert kuglóf
Ez a kevert gluténmentes kuglóf kitűnő reggelire vagy vacsorára akár egy pohár meleg kakaóval. Mivel nem csak finom, hanem szép is, az ünnepi asztal dísze is lehet egy családi összejövetel alkalmával!
Hozzávalók: 8 szelet (kb. 600 g)
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- 20 dkg Naturbit barna rizsliszt
- 10 dkg puha margarin
- 0,5 – 1 dl rizsital („rizstej”) a tojás mérettől függ!
- 2,5 evőkanál édesítő
- 1 evőkanál holland kakaópor
- aszalt meggy
- margarin /vagy olaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot jó alaposan kikeverjük, majd két részre osztjuk.
- Az egyik részbe kakaóport keverünk.
- A formánkat kiolajozzuk, majd beleöntjük a sima tésztát, erre aszalt meggyet szórunk.
- Ezután rátesszük a kakaós réteget.
- 180 °C fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 8 db. esetén 1 szelet gluténmentes kuglófban |
Energia | 7290 kJ / 1744 kcal | 911 kJ / 218 kcal |
Zsír | 84,6 g | 10,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 35,1 g | 4,4 g |
Szénhidrát | 197,8 g | 24,7 g |
amelyből cukrok | 37,1 g g | 4,6 g |
Rost | 10,3 g g | 1,3 g |
Fehérje | 35,6 g | 4,5 g |
Só | 0,4 g | 0,05 g |
A gluténmentes kuglóf recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro aszalt meggy barna rizsliszt édesítőszer étolaj glutén és tejmentes gluténmentes kuglóf recept kakaópor kevert gluténmentes sütemények margarin reggeli rizsital tojás