Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csokis, diós gluténmentes keksz

Feldobja a karácsonyi hangulatot és vendégvárónak is remek egy diós csokis gluténmentes keksz. Olcsón elkészíthető, hiszen  alapja rizsliszt.

csokis diós gluténmentes keksz rizslisztes receptHozzávalók: 12 db.

  • 12 dkg rizsliszt
  • 6 dkg dió,
  • 4 g GM sütőpor
  • 1,5 evőkanál édesítő (*1:4)
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 5 dkg margarin (vagy vaj)
  • 4 – 5 dkg olvasztott Mester Család diabetikus étbevonó
  • rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés

  • A diót ledaráljuk.
  • Az alapanyagokat egy tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük.
  • Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk.
  • Kiszaggatjuk, és pecsétnyomóval díszítjük.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 °C fokon kb. 8-12 perc alatt megsütjük.
  • Ha kihűlt, az egyik oldalát csokiba mártjuk, majd hagyjuk megszáradni.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 70 perc

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén
1 db. gluténmentes kekszben
Energia 1564 kcal / 6538 kJ 130 kcal / 545 kJ
Fehérje 24,3 g 2,0 g
Zsír 102,5 g 8,5 g
  amelyből telített zsírsavak 20,1 g 1,7 g
Szénhidrát 124,6 g 10,4 g
  amelyből cukrok 2,1 g 0,2 g
Rost 4,4 g 0,4 g

A diós gluténmentes keksz tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

csokis diós gluténmentes keksz rizslisztes recept

csokis-diós gluténmentes keksz

Kategória: ,