Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Cukkinifasírt – gluténmentes recept

Gluténmentes cukkinifasirt recept nem csak lisztérzékenyeknek!Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:

  • 600 g reszelt cukkini (kb. 1 nagy cukkini lereszelve)
    1 tk. só
  • 2 evőkanál * tehéntúró (40 g)
  • 80 g reszelt *gouda sajt
  • 1 db közepes (M-es) méretű tojás
    70 g rizsliszt
  • 2-3 dl étolaj (a sütéshez)

Elkészítés:

  • Az alaposan megmosott cukkinit apró-lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk kb. 1 teáskanál sóval és 20 percig állni hagyjuk.
  • Ekkor alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet és egy tálba tesszük.
  • Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a túrót és a rizslisztet és összekeverjük, kézzel összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, mert esetleg a cukkini még mindig levet ereszt, akkor adhatunk hozzá még néhány evőkanál rizslisztet.)
  • Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és tenyérrel enyhén kilapítjuk őket, majd a felhevített olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 50 perc (pihentetéssel együtt)

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom 1 db-ra vetítve 20 db készítésekor

Energia  124 kcal / 519 kJ
Fehérje  2,4 g
Zsír  10,6 g
Szénhidrát  4,5 g
Élelmi rost  0,4 g

A gluténmentes cukkinifasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel, Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

* Laktózintolerancia esetén laktózmentes túrót és laktózmentes sajtot is lehet használni!

Kategória: ,