Karfiolos rizs
A rostpótlás fontos a cöliákások számára, együnk minden nap zöldséget és gyümölcsöt. Karfiolos rizs receptünkhöz natúr csirke mellett vagy panírozott húst ajánlunk.
- 25 dkg jázmin rizs
- 45 dkg fagyasztott vegyes zöldség
- 1 – 1,2 kg-os karfiol (1 nagy fej)
- 15 dkg reszelt növényi sajtalternatíva
- só
- 2,5 dl Alpro natúr növényi joghurtalternatíva
- étolaj
Elkészítés:
- A rizst megpirítjuk az olajon, majd felöntjük vízzel és megfőzzük.
- A vegyes zöldséget kiengendjük
- A karfiolt, megpucoljuk, megmossuk, rózsáira szedjük és megfőzzük.
- Egy jénai tálba alulra tesszük a rizs felét, majd a zöldséget tesszük rá, megszórjuk a sajt ¾ részével, majd újra rizs, amire zárásként a karfiol kerül.
- A tetejére a joghurttal kikevert maradék növényi sajt kerül.
- 180 °C fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 adag esetén 1 adagban |
Energia | 1779 kcal / 7436 kJ | 297 kcal 1242 kJ |
Fehérje | 85,6 g | 14,3 g |
Zsír | 40,6 g | 6,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 14,9 g | 2,5 g |
Szénhidrát | 256,1 g | 42,7 g |
amelyből cukrok | 31,3 g | 5,2 g |
Rost | 33,5 g | 5,6 g |
A gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro étolaj glutén és tejmentes karfiol növényi joghurtalternatíva növényi sajt-alternatíva rizs só tej - tojás - gluténmentes vegyes zöldség