Gluténmentes gyümölcsös, ragacsos rizses sushi
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes gyümölcsös, ragacsos rizses sushival bővült.
Aki szereti a sushit, egész biztosan szeretni fogja ezt az édes változatot is. Ragacsos rizs, idénygyümölcsök. Kell ennél több? Ugye, hogy nem? Egyszerű elkészíteni, és még attól is látványosabb ételt készíthetünk.
Hozzávalók (5 tekercs):
- 5 db algalap (Sushi Nori algalap)
Töltelék:
- 220 g ragacsos rizs (hagyományos is jó, csak főzzük inkább túl)
- kb. 450 – 500 ml növényi tejital (most rizsital)
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 60 g cukor
- 2 zacskó vaníliáscukor
- pici só
- 180 g sárgabarack
- 120 g őszibarack
- 50 g meggy (magozva)
A gluténmentes gyümölcsös, ragacsos rizses sushi elkészítése:
- A rizst főzzük meg, pici sóval, és a cukorokkal.
- Ha édesebben szeretnéd, tegyél bele jóval több cukrot.
- Amíg fő a rizs, érdemes kevergetni folyamatosan, pucoljuk, mossuk meg a gyümölcsöket.
- A meggyet szedjük ketté.
- A barackokat apró darabokra vágjuk össze.
- A meggyszemeket érdemes papírtörlővel leitatni, hogy ne legyen túl nedves.
- Tegyük félre hűlni a rizst.
- Ha már kissé kihűlt a rizs, vegyük elő egyenként az algalapokat.
- Egy lapra kanállal szedjünk főtt rizst.
- Kanál segítségével kenjük szét a riszt.
- Az algalap alsó részére, ne azonnal a legszélére tegyünk gyümölcsöket.
- Tekerjük fel jó szorosan.
- Így járjunk el mind az 5 lappal.
- Ennyi mennyiség kb. erre az 5 db lapra lesz elegendő.
- A kész tekercseket tegyük hűtőszekrénybe.
- Érdemes egész éjjelre bent hagyni.
- Másnap szeleteljük, kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc + a pihentetés hűtőben
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A mediterrán gluténmentes gyümölcsös, ragacsos rizses sushi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt Absorice rizsfehérje cukor édes főétel gluténmentes party snack gyors magozott meggy őszibarack rizs rizsital sárgabarack vanília aroma vaníliás cukor