Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffin

muffin recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffinnal bővült.

A cukkini semleges íze miatt kitűnő alapanyaga lehet desszerteknek is. Így esett most a választásom erre a zöldségre a muffinomhoz. Nem használtam tojást, de a cukkini segített abban, hogy szaftos maradjon a desszertem. Ha nem ehettek tojást, próbáljátok ki így.

Hozzávalók (12 db):

  • 300 g Mimen sweet mix, gluténmentes sütemény lisztkeverék
  • 250 g reszelt cukkini
  • 120 g cukor
  • 100 ml napraforgó étolaj
  • 30 g növényi vajalternatíva
  • 200 ml növényi tej (most rizsital)
  • 4 evőkanál zsírszegény Holland kakaópor
  • csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • vanília aroma ízlés szerint 

Tetejére:

  • 25 g mentes csokicsepp 

A gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffin elkészítése:

  • A cukkinit mossuk meg, reszeljük le.
  • Facsarjuk ki a levét is.
  • Mérjük ki az összetevőket.
  • A növényi vajalternatívát olvasszuk meg.
  • Ezt is adjuk hozzá a keverékhez.
  • Jól dolgozzuk össze az egészet a kakaóporral is. 
  • Mérjük ki 12 papírkapszulába a muffin formákba.
  • Tetejükre szórjunk csokicseppeket.
  • 190 °C fokon süssük készre kb. 20 perc alatt.
  • Kihűlve fogyasszuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 30 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffin tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes muffin recept

gluténmentes vegán cukkinis, csokoládés muffin

Kategória: , , , ,