Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes kakaós fantan recept

csicseris gluténmentes fantan receptHozzávalók 8 darabhoz

  • 50 dkg Glutenix csicseris gluténmentes kenyérpor
  • egy csipet só
  • 20 g GM élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg margarin
  • 2 evőkanál édesítő (1:4)
  • 1 dl kókuszkrém
  • 1-1,5 dl víz
  • olaj a kenéshez
  • 5-6 evőkanál cukrozatlan, gluténmentes  kakaópor

Kenéshez

  • édesítős rizs főzőkrém
  • édesítőszer: ízlés szerint

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy nagyobb tálban jó alaposan összedolgozzuk, majd 1 órát kelesztjük meleg helyen.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk (ha a tészta lágy, akkor nyugodtan gyúrjunk hozzá egy kis lisztet).
  • Lekenjük olajjal, megszórjuk kakaóval és édesítővel, majd 5 csíkra vágjuk.
  • Ezeket a csíkokat egymásra tesszük, majd 8 egyenlő részre vágjuk a tésztát.
  • Mindegyik közepét megnyomjuk egy fakanál végével, majd muffin formába tesszük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd lekenjük édesítős rizskrémmel
  • Utána még kb. 10-15 percig sütjük, majd amikor kivettük a sütőből, újra lekenjük.

Nehézség: közepes

Elkészítési idő: kb. 75 perc

Tápanyagtartalom az egészben 8 db. esetén

1 kakaós fantanban

10. db. esetén

1 kakaós fantanban

Energia 2457 kcal / 10270 kJ 307 kcal / 1283 kJ 245 kcal / 1027 kJ
Fehérje 21,4 2,7 2,1
Zsír 72,1 9,0 7,2
  amelyből telített zsírsavak 13,7 1,7 1,4
Szénhidrát 414,3 51,8 41,4
  amelyből cukrok 20,5 2,6 2,1
Rost 24,2 3,0 2,4

A gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

csicseris gluténmentes fantan recept

Kategória: ,