Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kelbimbós baconös casserole

casserole recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes casserole egytálétellel bővült.

A casserole szó eredetileg vasból készült edényt jelent. Most kis vas lábaskában készítettem el ezt az egytáételt. Szinte mindent bele lehet pakolni, összesül, közben bármivel foglalkozhatunk. 

Hozzávalók (2 főre):

  • 500 g kelbimbó
  • 100 g bacon
  • 50 g vékony kolbász (cserkészkolbász)
  • 1 evőkanál ligamargarin
  • 200 ml rizs főzőkrém 
  • 150 g Fino vegajó növényi sajtpótló
  • csipet só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

A gluténmentes kelbimbós baconös casserole elkészítése:

  • A kelbimbók végeit vágjuk le, pucoljuk meg a sérült levelektől.
  • Pároljuk elő pár perc alatt a kelbimbókat (kb. 5 perc)
  • Ha megpárolódtak, tegyük félre őket.
  • Eközben a bacont kockázzuk fel, és a ligamargarinon pirítsuk meg.
  • Szedjük ki a bacont egy serpenyőbe.
  • Piritsuk meg az apróra vágott kolbászkarikákat is.
  • Ezeket is tegyük át a serpenyőbe.
  • Öntsük hozzá a rizs főzőkrémet, a kelbimbókat.
  • Pár percig főzzük együtt azokat.
  • A növényi sajt egy részét reszeljük bele a serpenyőbe, keverjük el benne, adjunk hozzá egy csipet sót, és frisssen őrölt borsot.
  • Öntsük át az egészet a vasedényünkbe, a tetejére reszeljük rá a maradék sajtot.
  • Előmelegített 180 °C fokos sütőben süssük aranybarnára a casserolunkat.

Jó étvágyat kívok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 35-45 perc

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A mediterrán gluténmentes casserole recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes casserole recept

gluténmentes casserole

Kategória: , , ,