Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes kenyér Pennys liszkeverékkel

Weboldalunkon számos gluténmentes lisztkeverékből vagy éppen alap lisztekből saját magunk által összeállított receptúra szerint is számos gluténmentes kenyér és péksütemény recept megtalálható.
Sokszpr kapunk kérdést arról, hogy ez vagy az a liszt jó-e. Most kipróbáltuk a Pennys Market üzletekben megvásárolható, gluténmentes lisztkeveréket. Mit mondjuk?  Nem csalódtunk benne, hisz, pihe-puha, ropogós külsejű kenyeret kaptunk.

Penny lisztkeverék gluténmentes kenyér receptHozzávalók: 12 szelethez

A gluténmentes kenyér elkészítése:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és összedolgozzuk.
  • Végül beledolgozzuk az olajat, addig gyúrjuk, míg a tál falától el nem válik.
  • Vékonyan kiolajozott kenyérformába tesszük. Tetejét olajjal lekenjük.
  • 50 °C fokon kb. 45-50 percet kelesztjük.
  • 180 °C fokon kb. 45 50 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 120 perc

  • előkészítés: 20 perc
  • ebből kelesztés 50 perc
  • sütés 50 perc

Nehézségi szint: közepes

Gluténmentes kenyér receptük tejmentes így laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe.

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet
gluténmentes kenyérben
Energia 5905 kJ / 1406 kcal 491 kJ / 117 kcal
Zsír 20,5 g 1,7 g
  amelyből telített zsírsavak 2,2 g 0,2 g
Szénhidrát 290,8 g 24,2 g
  amelyből cukrok 3,9 g 0,3 g
Rost 9,8 g 0,8 g
Fehérje 5,6 g 0,5 g
6,46 g 0,54 g

A gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: ,