Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Iri mama gluténmentes zsemle receptje

gluténmentes zsemle recept

Iri mama gluténmentes zsemléi kitünő választás reggelihez, tízóraihoz vagy akár ha egy kicsit megszáradt tölteni is kiváló.

Hozzávalók: 9 zsemléhez

  • 50 dkg Nutri free farina Multiuso gluténmentes lisztkeverék
  • 15 g útifűmaghéj (psyllium rost)
  • 7g gluténmentes porélesztő
  • 1 teáskanál étkezési só
  • 2 evőkanál olaj
  • 500 ml langyos víz

A gluténmentes zsemle elkészítése:

  • Útifűmaghéjat kimérem egy tálba, folyamatosan keverve hozzáadom a langyos vizet.
  • Erre mérem a lisztet, beleteszem a többi hozzávalót, kidagasztom.
  • 28×40 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, leolajozom.
  • A tésztát 9 részre osztom, kigömbölyítem, 50 °C fokon 40 percig kelesztem.
  • Az idő leteltével, gyönyörűen megkelt zsemléket 180 °C fokos sütőben légkeveréssel 30 percig sütöm.
  • A kisült zsömléket rácson hűtöm

Elkészítési idő: 80-90 perc

  • Előkészítés: 10 perc
  • Formázás – kelesztés: 45 perc
  • Sütés: 30 perc
Tápanyagtartalom az egészben 1 db. zsemlében
Energia 9169 kJ / 2182 kcal 1016 kJ / 242 kcal
Zsír 40,9 g 4,5 g
  amelyből telített zsírsavak 5,4 g 0,6 g
Szénhidrát 430,9 g 47,9 g
  amelyből cukrok 29,0 g 3,2 g
Rost 22,8 g 2,5 g
Fehérje 8,6 g 1,0 g
3,40 g 0,38 g

A gluténmentes zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes zsemle recept

Iri mama gluténmentes zsemléi

 

Kategória: , ,