Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes langalló, kenyérlángos

langalló recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes langalló, kenyérlángossal bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Készítettem már kenyérlángost, de sosem elég egy belőle. Érdemes Szilveszteri partyba is elkészíteni, tuti sikere lesz.

Hozzávalók (6-8 szelet):

Feltét:

  • 30 g tejföl
  • 25 g serrano sonka (ez 2 db vékony szelet)
  • 40 g mozzarella sajt
  • 30 g lila hagyma (1 db kisebb fej)

A gluténmentes langalló, kenyérlángos elkészítése:

  • Keverő tálba mérem az összes száraz hozzávalókat, elkeverem.
  • Beleöntöm a langyos víz felét, jól összekeverem, majd a másik felét és az olajat.
  • Alaposan kidolgozom a tésztát. 
  • 35-40 percig konyhapulton kelesztem, letakarva.
  • Miután megkelt, kisebb tepsibe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
  • Tésztát ráborítom, olajos kézzel,széthúzogatom , nyomkodom a kívánt nagyságra.
  • Azért óvatosan, vigyázzunk a tésztára.
  • Lekenem 2 evőkanál tejföllel, ráteszem kisebb darabokban a sonkát, hagyma szeleteket.
  • Megszórom mozzarellával, 180 °C fokos sütőben, légkeveréssel 15 -20 percig sütöm.
  • Pihe, puha, illatos, nagyon finom.
  • Tetejére amit szerettek azt tegyetek.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Elkészítési idő: 60 – 80 prec

  • dagasztás:15 perc
  • Kelesztés: 35-40 perc
  • Formázás: 5 perc
  • Sütés: 15-20 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes langalló, kenyérlángos tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes langalló recept

gluténmentes langalló, kenyérlángos

Kategória: , , ,