Pirított chorizós gluténmentes zsemle Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy pirított chorizós gluténmentes zsemle Air fryerben sütve bővült.
El fogyott a gluténmentes péksütemény, ebédről maradt pirított chorizó, amit krémleveshez sütöttem. Kapóra jött, rögtön be is gyúrtam a tésztába. Sokszor készítek kenyeret, zsemlét magokkal, zöldségekkel, sonkával, kolbásszal stb. De így, most készítettem először.
Hozzávalók(7 db):
- 400 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
- 5 g cukor
- 5 g só
- 7 g porélesztő
- 3 g xantán (vagy 10g útifűmaghéj)
- 30 g darált, pirított chorizó
- 410 g langyos víz
- 15 g étolaj
A gluténmentes pirított chorizós zsemle Air fryerben sütve elkészítése:
- Késes aprítóba ledarálom a chorizót, majd egy serpenyőben zsírjára sütöm, hűtöm.
- Most maradt a krémlevesből, ez a művelet kimaradt. Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom a kihűlt kolbászt, zsírjával együtt, ettől lesz szép sárga színű a zsemle.
- Majd a langyos vízzel összekeverem . Végül az olajat teszem bele.
- Keverő géppel kidolgozom a tésztát.
- Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok, vékonyan lekenem olajjal.
- Olajos kézzel, 7 egyforma bucit gömbölyítek, üstbe teszem.
- Így kelesztem a gépben duplájára. A gépet nem kapcsolom be.
- Miután duplájára kelt, 180 °C fokon 18 percig sütöm.
- Rácsra borítom, eltávolítom a sütőpapírt, vissza csúsztatom a gépbe.
- 180 °C fokon 7 percig tovább sütöm.
- Rácsra borítom hagyom kihűlni.
Zacskózva fagyasztóba tárolom. 3 – 4 napig fagyasztás nélkül is puha lesz.
Finom, gyönyörű színű, pihe puha gluténmentes zsemlék lettek.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 80 – 90 perc
Nehézségi szint: haladó
Mennyiség: 7 db
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes pirított chorizós zsemle Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő étolaj gluténmentes péksütemények gluténmentes zsemle ivóvíz Schär Mix B só xantán