Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pizza recept – köles-, kukorica- és rizsliszt alapon

Nemrég jelent meg a Lidl új saját márkás, Castello márkanév alatt forgalomba hozott gluténmentes lisztkeveréke, de máris díjat is nyert. A lisztkeverék alap gluténmentes lisztek  keverékéből készül, ha sütünk belőle valamit, ne feledkezzünk meg a megfelelő sikérhelyettesítő megválasztásáról sem a kívánt tésztaállag elérése céljából!

castello gluténmentes pizza recept

Hozzávalók 2 gluténmentes pizzához

castello gluténmentes pizza receptTészta

Feltét

  • 15 dkg (1 doboz) sűrített paradicsom szósz
  • apróra vágott fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • oregáno
  • bazsalikom
  • csipetnyi só
  • csipetnyi cukor
  • reszelt sajt

Elkészítés:

  • A tésztát összegyúrjuk, és 15-20 percet pihentetjük
  • Majd olajjal kikent tepsibe tesszük 1 cm vastagra kinyújtva (ha nem tudjuk kinyújtani, akkor tenyérrel nyomkodjuk óvatosan szét, belülről kifelé haladva).
  • Kevés olajon megpároljuk a fokhagymát, tűzről levéve beletesszük a sűrített paradicsomot, és a fűszereket (oregáno, bazsalikom, só, cukor).
  • Rásimítjuk a pizza tésztára
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük
  • Majd megszórjuk reszelt sajttal, és visszatéve a sütőbe még kb. 10 percig sütjük.

1 darab pizza kb. 38 dkg – 40 dkg

Tápanyagtartalom az egészben 1 darab pizzában
Energia 2267 kcal / 9521 kJ 1133 kcal / 4760 kJ
Fehérje 68,7 g 34,4 g
Zsír 37,6 g 18,8 g
  amelyből telített zsírsavak 17,0 g 8,5 g
Szénhidrát 399,0 g 199,5 g
  amelyből cukrok 26,0 g 13,0 g
Rost 32,6 g 16,3 g

A gluténmentes pizza recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Ha nem otthon szeretne pizzát sütni ajánljuk gluténmentes pizzériákat tesztelő cikksorozatunkat!

gluténmentes pizzák tesztje

Kategória: