Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csicseris gluténmentes zsemle

Egy jó gluténmentes zsemle széleskörűen felhasználható a háztartásban. Reggelire, vacsorára szendvicsek készítésére, tízóraihoz de kenyér helyett is fogyaszthatjuk.

csicseris zsemle gluténmentes receptHozzávalók: 12 darabhoz

Elkészítés:

  • A gluténmentes lisztet és a sót egy tálba tesszük, elkeverjük
  • A vízben feloldjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez és jó alaposan kikeverjük
  • 12 db. zsemleformát készítünk és szilikonos muffin formába tesszük
  • Meleg helyen kelesztjük még 30 percig
  • 200 °C fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük

Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 60 perc

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén 1 zsemlében
Energia 1720 kcal / 7189 kJ 144 kcal / 602 kJ
Fehérje 9,2 g 0,8 g
Zsír 2,3 g 0,2 g
  amelyből telített zsírsavak 4,5 g 0,4 g
Szénhidrát 405,1 g 33,8 g
  amelyből cukrok 19,5 g 1,6 g
Rost 24,1 g 2,0 g

A gluténmentes zsemle recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes csicseris zsemle recept

Kategória: , ,