Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes ropogós zöldségfasírt, csőben sülve

fasírt recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes ropogós zöldségfasírttal bővült.

Az utóbbi időben sok zöldséget eszünk itthon. A húsos fasírt helyett is zöldséget használtam. A ropogós textúrát pedig a tésztában forgatott fasírt adta meg. Az egészet sütőben sütöttem meg, kevés olvasztott növényi margarinon. Mennyei ízű, nem is hiányzik így a hús belőle. 

Hozzávalók (14 db):

  • 1 kg fagyasztott francia saláta zöldségkeverék
  • 1 l víz
  • 2 teáskanál só
  • 120 g gluténmentes zabpehely
  • 40 g kukoricaliszt
  • 90 g burgonyapehely
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál szárított petrezselyemlevél
  • 2 db tojás
  • 3 db zöldségleves kocka – gluténmentes

Forgatáshoz:

  • 50 g főtt gluténmentes cérnametélt
  • 50 g szárított gluténmentes cérnametélt

Sütéshez:

  • 4 evőkanál olvasztott margarin

A gluténmentes ropogós zöldségfasírt, csőben sülve elkészítése:

  • A franciasaláta zöldségkeveréket főzzük meg a vízben a sóval együtt.
  • Amikor megfőtt, megpuhult a zöldség szűrjük le.
  • Hagyjuk teljesen lecsöpögni.
  • Morzsoljuk szét a kezünkkel a zöldségeves kockát.
  • Adjuk valamennyi hozzávalót a megfőtt zöldségkeverékhez.
  • Keverjük el alaposan, és hagyjuk 10 percig pihenni a keveréket.
  • Addig főzzük ki a tésztát.
  • A tészta másik felét pedig törjük össze kisebb darabokra.
  • Kezünkkel formázzunk fasírtokat.
  • A megfőtt és a száraz tészta keverékébe forgassuk meg a fasírtokat.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük az olvasztott margarin felét.
  • Helyezzük erre a fasírtokat.
  • A maradék olvasztott margarinnal locsoljuk meg a fasírtokat.
  • Előmelegített, 200 °C fokos sütőben süssük, pirítsuk meg fasírtokat.
  • Kb. 20-25 perc alatt kész lesz.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Tápanyagtartalom az egészben 1 db. ropogós
gluténmentes zöldségfasírtban
Energia 10198 kJ/ 2434 kcal 728 kJ / 174 kcal
Zsír 82,9 g 5,9 g
  amelyből telített zsírsavak 36,6 g 2,6 g
Szénhidrát 320,2 g 22,9 g
  amelyből cukrok 19,6 g 1,4 g
Rost 49,6 g 3,5 g
Fehérje 85,4 g 6,1 g
8,82 g 0,63 g

A gluténmentes ropogós zöldségfasírt tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fasírt recept

gluténmentes ropogós zöldségfasírt, csőben sülve

Kategória: , , ,