Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Póréhagymás gluténmentes cipócska

póréhagymás cipócska gluténmentesKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes cipócskával bővült

Nagyon szeretem a póréhagymát, hiszen egész évben elérhető a boltok polcain vagy a piacon. Igazán finom vele ízesíteni a pékáruinkat. Most póréhagymát adtam a kenyérliszthez.

Hozzávalók 5 adaghoz:

  • 250 g Mix per pane gluténmentes lisztkeverék
  • 220 ml ivóvíz (langyos)
  • fél evőkanál étolaj
  • 8 g friss élesztő
  • 5 g só
  • csipet cukor
  • 1 teáskanál Naturbit kenyérfűszer
  • 100 g póréhagyma
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál ligamargarin

A gluténmentes cipócska elkészítés:

  • A póréhagymát alaposan mossuk meg, vágjuk apróra. 
  • Pároljuk meg a pórét, a két evőkanál margarinin, adjunk hozzá ízlés szerint borsot
  • Tegyük félre, amíg meghűl
  • Kimérjük a cipócska lisztjét, sót, a kenyérfűszert
  • Az élesztőt a csipet cukorral a langyos vízben felfuttajuk
  • Ha megkelt az élesztő, alaposan keverjük össze a cipó kimért hozzávalóival, adjuk hozzá a közben kihűlt hagymát is
    póréhagymás cipócska gluténmentes készítés
  • Kezünkkel formázzunk belőle egy cipócskát
  • Tegyük egy kenyérsütő formába, amit kibélelünk sütőpapírral
  • 40 °C-os előmelegített sütőben kelesszük 40 percet
  • Ha szépen megkelt, vékonyan kenjünk le étolajjal
  • Előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 90-100 perc

Jó étvágyat kívánok!

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag
gluténmentes kenyérben
Energia 5146 kJ / 1249 kcal 1050kJ / 250 kcal
Zsír 29,6 g 5,9 g
  amelyből telített zsírsavak 10,3 g 2,1 g
Szénhidrát 230,3 g 46,1 g
  amelyből cukrok 13,1 g 2,6 g
Rost 7,3 g 1,5 g
Fehérje 7,2 g 1,4 g
9,85 g 1,97 g

A gluténmentes cipócska recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

póréhagymás cipócska gluténmentes

póréhagymás cipócska gluténmentes

Kategória: , ,