Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gyorséttermi mini gluténmentes bagettkék

gyorséttermi gluténmentes mini bagett receptKolosFreeFood rovatunkban egy igazi kuriózummal ismerkedhetünk meg:

Nemrég kirándultunk gyerekekkel. Amikor megálltunk egy pihenőnél mindenki megrohamozta az egyik szendvicsgyártó gyorsétteremet. Sajnos csak kiírásban szerepelt a gluténmentes bagett, a valóságban nem lehetett kapni. Csak úgy folyt a nyálam a sok finomságért. De! Nagyon megfigyeltem az egyik bagettet. Igyekeztem ugyan úgy elkészíteni, gluténmentes változtaban. Úgy érzem sikerült is. Megtöltöttem grillezett pulykamellel, és friss salátával.

Hozzávalók (4 bagetthez):

  • 150 g It’s us Miklos gluténmentes barna lisztkeverék
  • 150 g It’s us Miklos fehérkenyér lisztkeverék
  • 2 evőkanál mák
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 8 g só
  • 10 g útifűmaghéj őrlemény (psyllium rost)
  • 2 evőkanál Ráma vegán margarin
  • 18 g friss élesztő
  • 50 ml növényi ital (most rizsital)
  • csipet cukor
  • 220 ml víz
  • 1,5 evőkanál napraforgó étolaj

Tetejére:

  • 30 g vegyes magvak
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál napraforgó étolaj
  • 1 teáskanál ketchup

Kelesztéshez-sütéshez:

  • fém tálban 3 dl víz

Lássuk hogy készül a egy iagzi bagett!

Kategória: , , ,