Gluténmentes sajtos fokhagymás lepény kenyér serpenyőben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes sajtos fokhagymás lepény kenyér serpenyőben sütve bővült.
Sütöttem már serpenyőben kenyeret, tortát, pizzát mind jól sikerült, finom volt. Most újra kenyeret készítettem.
Hozzávalók (10-12 szelet):
- 350 g Schär mix B lisztkeverék
- 6 g só
- 3 g cukor
- 5 g porélesztő
- 5 g útifűmaghéj
- 80 g laktózmentes reszelt sajt
- 380 g langyos víz
- 15 g étolaj
- Ízlés szerint fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
A gluténmentes sajtos fokhagymás lepény kenyér serpenyőben sütve elkészítése:
- Száraz hozzávalókat tálba mérem, alaposan összekeverem.
- Most több folyadékot tettem hozzá, hogy igazán lágy legyen a végeredmény.
- Végül az olajjal még átdolgozom.
- Most simán egy kanállal kevertem össze a tésztát, mint említettem, lágy volt.
- Sütőpapírt vékonyan lekenem olajjal, ráteszem a tésztát, majd olajos kézzel, serpenyő nagyságúra igazítom.
- Beemelem a serpenyőbe, így kelesztem duplájára.
- Miután megkelt, alacsony hőfokon sütni kezdem.
- Mikor szép piros az alja, kiemelem a sütőpapírral együtt.
- Vigyázzatok forró! Kicsit ügyeskedni kell.
- Két spatula segítségével megfordítom.
- Vissza teszem sütőpapírral együtt a serpenyőbe.
- Tetejére szórok reszelt sajtot, alacsony hőmérsékleten pirosra sütöm.
- Papírral együtt rácsra teszem, hűtöm.
- Szeletelve, zacskóban fagyasztom.
- 3-4 napig fagyasztás nélkül is puha lesz, nem morzsálódik.
- Melegítve pont olyan mint mikor kisült.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Elkészítési idő: 70-80 perc
Nehézségi szint: bonyolult
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sajtos fokhagymás lepény kenyér serpenyőben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: cukor élesztő étolaj fokhagyma gluténmentes kenyér gluténmentes lepénykenyér ivóvíz psyllium rost (útifűmaghéj) sajt Schär Mix B só