Gluténmentes sajtos zöld fűszeres fátyol kalács Air fryerben sütve
Iri mama receptválogatásunk egy gluténmentes sajtos zöld fűszeres fátyol kalács Air fryerben sütve bővült.
Most egy nagyon finom sós “kalács “, kenyér receptet hoztam nektek.
Hozzávalók a tésztához (14 szelet):
- 300 g Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
- 5 g cukor
- 6 g só
- 5 g porélesztő
- 5 g útifűmaghéj (2 g xantán)
- 50 g vaj vagy margarin
- 300 g langyos laktózmentes tej vagy növényi ital
Töltelék:
- 40 g vaj vagy margarin
- 2 g só
- 2 g fokhagyma por (2 gerezd zúzott)
- 2 g szárított petrezselyem zöld (friss még jobb)
- 80 g reszelt sajt (elhagyható)
Tetejére:
20 g laktózmentes tej
A gluténmentes sajtos zöld fűszeres fátyol kalács Air fryerben sütve elkészítése:
- Töltelék hozzávalóit kikeverem, félre teszem.
- Minden száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem.
- Hozzáadom az olvasztott vajat, langyos tej felét, összeállítom a tésztát.
- Ezután a maradék tejjel, puha, lágy tésztát készítek.
- Lehet kézzel, géppel, kinek hogy tetszik.
- Tészta gombócot, liszttel hintett gyúrólapon 5mm vastag téglalappá nyújtom.
- Lekenem a fűszeres vajjal, leszórom reszelt sajttal.
- 10x20cm szilikon formát vékonyan lekenem olajjal.
- 6×5(30db) téglalappá vágom a tésztát.
- Soronként egymásra teszem, állítva a formába igazítom.
- Így sorban, pontosan betölti az edényt. Tetejét lekenem tejjel.
- Nálunk most hideg van, így egy zacskóba tettem, majd a radiátorra.
- Így kelesztem duplájára. Kiveszem a zacskóból, Air fryer üstjébe emelem.
- 180 fokon 20 percig sütöm.
- Rácsra borítom, majd forma nélkül vissza teszem a gépbe, 180 fokon még 3-4 percet tovább sütöm.
- Rácsra borítom hagyom kihűlni, szeletelem, zacskózva fagyasztóba tárolom.
- Gyönyörű, nagyon finom lett.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítési idő: 80-90 perc
Nehézségi szint: haladó
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes sajtos zöld fűszeres fátyol kalács Air fryerben sütve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el
- Recept címke: Air fryerben sütött cukor élesztő fokhagyma húsvéti receptek kalács margarin petrezselyem psyllium rost (útifűmaghéj) reszelt sajt Schär Mix B só sós tej vendégváró