Gluténmentes vekni készítése otthon
Ki ne szeretné a frissen sült kenyér illatát? Süssön Ön is otthon saját gluténmentes kenyeret! Gluténmentes vekni készítés otthon, egyszerűen. Elkészítéséhez az ABY igazoltan gluténmentes lisztkeverékét használtuk.
- 25 dkg ABY gluténmentes házi kenyérliszt
- 12,5 g étolaj
- 3,5 g gluténmentes porélesztő
- 200 g víz
Elkészítés:
- A vízben feloldjuk a porélesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összedolgozzuk.
- Rizslisztes lapon formázzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük és kelesztjük 40-50 percet, majd 190 °C fokon 5 percig sütjük, majd 180 °C fokon további kb. 35-40 percet.
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egész kenyérben | 8 szelet esetén 1 szeletben (kb. 6 dkg) |
Energia | 936,5 kcal / 3905,2 kJ | 117,1 kcal / 488,2 kJ |
Fehérje | 13,9 g | 1,7 g |
Zsír | 16,8 g | 2,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 3,9 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 176,4 g | 22,1 g |
amelyből cukrok | 20,0 g | 2,5 g |
rost | 18,6 g | 2,3 g |
A gluténmentes vekni recept recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: ABY gluténmentes lisztkeverék élesztő étolaj gluténmentes péksütemények lisztkeverék víz