Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes vekni készítése otthon

Ki ne szeretné a frissen sült kenyér illatát? Süssön Ön is otthon saját gluténmentes kenyeret! Gluténmentes vekni készítés otthon, egyszerűen. Elkészítéséhez az ABY igazoltan gluténmentes lisztkeverékét használtuk.

aby gluténmentes vekni receptHozzávalók:

Elkészítés:

  • A vízben feloldjuk a porélesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összedolgozzuk.
  • Rizslisztes lapon formázzuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük és kelesztjük 40-50 percet, majd 190 °C fokon 5 percig sütjük, majd 180 °C fokon további kb. 35-40 percet.

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész kenyérben 8 szelet esetén
1 szeletben (kb. 6 dkg)
Energia 936,5 kcal / 3905,2 kJ 117,1 kcal / 488,2 kJ
Fehérje 13,9 g 1,7 g
Zsír 16,8 g 2,1 g
  amelyből telített zsírsavak 3,9 g 0,5 g
Szénhidrát 176,4 g 22,1 g
  amelyből cukrok 20,0 g 2,5 g
rost 18,6 g 2,3 g

A gluténmentes vekni recept recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

aby gluténmentes vekni recept

 

Kategória: , ,