Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Karácsonyi gluténmentes muffin édesítőszerrel – 30 perc alatt

Aszalt szilvás – rumos – mákos gluténmentes muffin kitűnő karácsonyi recept, amely tejmentes így tejfehérje allergiások és tejcukorérzékenyek is bátran fogyaszthatják!

gluténmentes muffin recept karácsonyraHozzávalók 6 db muffinhoz:

  • 5,5 dkg darált mák
  • 6 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 1,5 dkg édesítőszer (* 1:4)
  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg barna rizsliszt
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • 2 db közepes méretű tojás (M-es)

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű.

Elkészítés:

  • A mákot és az aszalt szilvát leturmixoljuk, majd hozzá adjuk a többi alapanyagot és alaposan összeturmixoljuk az egészet.
  • Muffin formákba tesszük.
  • 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: kezdő:

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Tápanyagtartalom az egész adagban 6 darab készítésekor
1 darab GM muffinban
Energia 1211,8 kcal / 5053,2 kJ 202 kcal / 842,2 kJ
Fehérje 28,0 g 4,7 g
Zsír 68,1 g 11,4 g
  amelyből telített zsírsavak 14,3 g 2,4 g
Szénhidrát 113,1 g 18,9 g
  amelyből cukrok 25,5 g 4,3 g
Rost 11,6 g 1,9 g

Az karácsonyi gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

karácsonyi gluténmentes muffin recept

Kategória: , , ,