Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sokmagvas gluténmentes energiaszelet házilag

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy úton-útfélen vagyunk és nincs semmi olyan étel a közelünkben, amivel egészségesen és gluténmentesen tudnánk csillapítani éhségünket? Íme egy szuper gluténmentes recept!

gluténmentes energiaszelet receptHozzávalók 10 darabhoz:

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A zabpelyhen és a mézen kívül az összes hozzávalót tegyük be egy késes robotgépbe, majd aprítsuk apró darabokra.
  • A psylliumot keverjük el a vízben.
  • A magokhoz adjuk hozzá a gluténmentes zabpelyhet, a mézet és az előkészített psylliumot, majd keverjük jó át.
  • Egy sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe halmozzuk bele a masszát, majd jól nyomkodjuk, tömörítsük, egyengessük el, hogy a teteje sima legyen, a massza pedig jó tömör.
  • Tegyük be a sütőbe és 15 perc alatt süssük készre. Sütőből kiszedve hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és csomagoljuk be és már mehet is az uzsonnás-csomagba.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 20 perc

  • előkészítés: 5 perc
  • sütés: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia 222,4 kcal/929,7 kJ
Fehérje 7,2 g
Zsír 13,6 g
Szénhidrát 16,2g
Élelmi rost  3,7 g

A gluténmentes energiaszelet receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , ,

Ad