Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Túrós gluténmentes nudli alternatív lisztekkel, édesítőszerrel

Gyorsan elkészíthető túrós gluténmentes nudli receptünket a gluténmentes konyhával most ismerkedők is garantáltan el tudják készíteni.

túrós gluténmentes nudli receptHozzávalók: 2 – 3 adaghoz

  • 25 dkg * túró
  • 6,5 dkg hajdina liszt
  • 3,5 dkg barna rizsliszt
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál édesítő (** 1:4)

** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg

A forgatáshoz

  • gluténmentes zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot jó alaposan összedolgozzuk.
  • Egy lábasba vizet teszünk fel forrni.
  • A tésztából kicsipkedve nudlikat sodrunk
  • Amikor forr a víz, kifőzzük a nudlikat.
  • Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

TIPP: Cöliákia (közismerten lisztérzékenység) mellé társult laktózérzékenység esetén használható laktózmentes túró is.

Tápanyagtartalom az egészben 2 főre 1 adag
(kb. 200 g) nudliban
3 főre 1 adag
(kb. 130 g) nudliban
Energia 764 kcal /
3193 kJ
383 kcal
1600 kJ
255 kcal /
1065 kJ
Fehérje 44,2 g 22,1 g 14,7 g
Zsír 24,7 g 12,4 g 8,2 g
  amelyből telített zsírsavak 13,2 g 6,6 g 4,4 g
Szénhidrát 86,3 g 43,2 g 28,8 g
  amelyből cukrok 14,0 g 7,0 g 4,7 g
Rost 3,9 g 2,0 g 1,3 g

A túrós gluténmentes nudli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

túrós gluténmentes nudli recept

Kategória: , ,