Húsvéti egyben sült fasírt gluténmentesen
- 1 kg darált pulykamell
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, köménymag, fűszerpaprika
- 150 g gluténmentes zsemlemorzsa
- 10 g napraforgó olaj
Töltelék
- 4 db főtt tojás
Elkészítés:
- 4 db tojást főzzünk keményre.
- A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
- A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, majd az olajon enyhén futtassuk át az átnyomott fokhagymával együtt.
- A darált húst villával keverjük át, adjuk hozzá a 4 db megmosott, egyesével felütött tojást, fűszerezzük sóval, borssal, kevés köménymaggal és fűszerpaprikával, majd adjuk hozzá a hagymát is. Dolgozzuk egynemű masszává, végül keverjük bele a gluténmentes zsemlemorzsát is.
- Egy őzgerincformát vékonyan vajazzunk ki, majd terítsük bele a massza felét. egymás mellé nyomkodjunk bele 4 kemény tojást, majd oszlassuk el rajta a maradék masszát úgy, hogy oldalt és felül is teljesen fedje a tojásokat. Az előkészített fasírtot takarjuk le alufóliával, majd tegyük be a sütőbe.
- Süssük 60 percig letakarva, majd 10 percig alufólia nélkül.
- A formában hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki. Fogyaszthatjuk hidegen, melegen egyaránt.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő: 70 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 20 adag készítésekor az egész adagban és egy szeletben
Tápanyagtartalom | Egész adag | Egy szelet |
Energia | 2073,5 kcal / 8646,4kJ | 103,6 kcal /432,0 kJ |
Fehérje | 290,1 g | 14,5 g |
Zsír | 65,8 g | 3,3 g |
Szénhidrát | 66,4 g | 3,3 g |
Élelmi rost | 2 g | 0,1 g |
Az egyben sült fasírt receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: étolaj fokhagyma gluténmentes fasirt receptek gluténmentes zsemlemorzsa húsvéti receptek paprika pulykamell tojás vöröshagyma