Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Zabos ropogós

TV nézéshez is kitűnő rágcsálni való ez a zabpehellyel dúsított finomság. Keleszteni sem kell, így elkészítése még gyorsabban is megy.

gluténmentes ropogtatni való receptHozzávalók: 40 db

  • 10 dkg gluténmentes zabpehely
  • 1,5 dkg darált chia mag
  • 10 dkg gluténmentes zabpehely liszt
  • 5,5 dkg tápióka liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg rizs főzőkrém („rizstejszín”)
  • 10 dkg rizsliszt
  • rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

  • Az összes alapanyagot egy tálban jó alaposan összegyúrunk.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk kb. fél ujjnyira. Csíkokra vágjuk.
  • Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 °C fokon kb. 15 – 18 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 50 perc

TUDTA, hogy a zab alapvetően gluténmentes alapanyag, csak a betakarítás, szállítás, tárolás és feldolgozás, esetleg csomagolás során szennyeződhet más gluténtartalmú gabonával. Ezért fontos, csak garantáltan gluténmentes jelöléssel ellátott zabot vásárolni!

Tápanyagtartalom az egészben 40 db. esetén
1 db. Zabos ropogósban
Energia 9479 kJ / 2262 kcal 238 kJ / 57 kcal
Zsír 116,0 g 2,9 g
  amelyből telített zsírsavak 46,0 g 1,2 g
Szénhidrát 252,4 g 6,3 g
  amelyből cukrok 2,5 g 0,1 g
Rost 22,2 g 0,6 g
Fehérje 36,2 g 0,9 g
6,71 g 0,17 g
A zabos ropogós gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
gluténmentes ropogtatni való recept

sós gluténmentes ropogtatni való

Kategória: , ,