Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Minden mentes avokádós hamis csokoládékrém 15 perc alatt

minden mentes csokoládékrém receptKolos a KolosFreeFood rovatunk házigazdája küldte nekünk ezt a minden mentes receptet.

Igazán szeretem az avokádót, sokféleképpen tudjuk felhasználni, és kiválóan alkalmas krémek sűrítésére, krémek készítésére. A csokoládékrém most karobporral, és eritrittel egészült ki, így tényleg minden mentes. A krém selymességét az avokádó és a kókuszkrém adja meg. Kiválóan alkalmas akár fánkokra, torta tölteléknek, vagy cupcake dekorálására is.

Hozzávalók (6 adag):

  • 160 g megpucolt, magjától is megfosztott avokádó
  • 200 ml Kara kókuszkrém
  • 3 evőkanál karobpor
  • 100 g eritrit
  • egy csipet vanília eszencia, kivonat
  • csipet só

A minden mentes “csokoládékrém” elkészítése:

  • Az avokádót megpucoljuk, kivesszük a magját is.
  • Egy aprítókéses turmixolóba, vagy sima turmixkészülékbe tesszük az összes hozzávalót.
  • Először az avokádót, a cukorral, sóval, vanília eszenciával turmixoljuk össze.
  • Ehhez adjuk majd a kókuszkrémet, és a karobport.
  • A karobpor teljesen össze fogja rántani a kréműnket, így igazán fenséges lesz a krémünk.
  • Máris készen vagyunk.
  • Hűtőben pihentetve még jobban összeáll, megdermed.
  • Használjuk fel bátra!

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő, nagyon könnyen elkészíthető

Elkészítési idő: 15 perc

A recept tápérték számítáda folyamatban

gluténmentes hamis csokoládékrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

minden mentes csokoládékrém recept

minden mentes “csokoládékrém” recept

Kategória: , , , ,