Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Néró – rizslisztes gluténmentes teasütemény

Könnyű kis sütemény, lekvárral és csokoládéval megbolondítva.

Néró gluténmentes teasütemény receptHozzávalók: 12 db

  • 25 dkg rizsliszt
  • 5,5 dkg tápiókakeményítő
  • 2 evőkanál édesítő (1:4)
  • 4 g gluténmentes sütőpor
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 12,5 dkg margarin, puha
  • lekvár az kenéshez
  • 4 -5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:

  • A keksz alapanyagait kikeverjük, habnyomóba tesszük vagy keksznyomóba töltjük, és kekszeket nyomunk sütőpapíros tepsire.
  • 180 °C fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  • Lekvárral összeragasztjuk, olvasztott csokoládéval díszítjük.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén 1 db. Néróban
Energia 9681 kJ / 2316 kcal 807 kJ / 193 kcal
Zsír 109,1 g 9,1 g
  amelyből telített zsírsavak 51,4 g 4,3 g
Szénhidrát 286,4 g 23,9 g
  amelyből cukrok 35,3 g 2,9 g
Rost 6,9 g 0,6 g
Fehérje 31,0 g 2,6 g
0,1 g 0,01 g
A Néró – gluténmentes teasütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
Néró gluténmentes teasütemény recept

Néró gluténmentes teasütemény recept

 

Kategória: , ,