Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Pihe puha gluténmentes fehér kenyér

kenyér recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes pihe puha fehér kenyér bővítette receptgyűjteményünket.

It’ us Miklo’s bread Mix lisztkeverékkel, és keverve Schär Mix B lisztkeverékkel, Naturbit basic mix lisztkeverékkel, és egyéb lisztekkel keverve sütöttem már kenyeret. Most Miklós univerzális lisztkeverék cikóriainulinnal kevertem. Szuper kenyér sült belőle.

Hozzávalók (12 szelet kenyérhez):

A pihe puha gluténmentes fehér kenyér elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat keverő tálba mérem, elkeverem.
  • Hozzáadom a langyos vizet és olajat, kézzel bedagasztom a tésztát.
  • Gyúrólapon átgyúrom, formázom.
  • Duplájára kelesztem, konyhapulton.
  • Tetszés szerinti edényben keleszthető.
  • Most zárható fedelű edényben kelesztettem.
  • Miután megkelt, 200 °C fokon légkeveréssel 30 percig sütöm.
  • Leveszem a fedelét, tovább sütöm 30 percig. 
  • Az edényt sütőben hagyom langyosra hűlni.
  • Ezután rácson hűtöm.
  • Zacskóba csomagolva tárolom.
  • Szeletelem, lehet fagyasztani is.
  • Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá 🙂.

Elkészítési idő: 120 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet pihe puha
gluténmentes fehér kenyérben
Energia 6922kJ / 1652 kcal 576 kJ / 137 kcal
Zsír 28,1 g 2,3 g
  amelyből telített zsírsavak 3,9 g 0,3 g
Szénhidrát 337,8 g 28,2 g
  amelyből cukrok 24,0 g 2,0 g
Rost 14,7 g 1,2 g
Fehérje 1,6 g 0,1 g
7,4 g 0,60 g

A gluténmentes pihe puha fehér kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kenyér recept

gluténmentes pihe puha fehér kenyér

Kategória: , ,