Vaslábasban sült rakott krumpli – tej- és gluténmentes egytálétel
Kezdők is bátran elkészítheti mai vaslábasban sült gluténmentes egytálétel receptünket, amely egyúttal tejmentes is így összetett diéta esetén is alkalmazható.
- 1 kg burgonya (héjastól)
- 10 db. kis méretű (S-es) tojás
- só
- 20 dkg debreceni kolbász
Öntethez:
- 5 dl rizsital („rizstej”)
- 10 dkg reszelt növényi sajtalternatíva (Parmezán jellegű)
- 6,5 dkg rizsliszt
- só
Elkészítés
- A burgonyát és tojásokat megmossuk, és megfőzzük
- Amikor megfőttek, a burgonya héját lehúzzuk, a tojásokat megpucoljuk és karikára vágjuk
- A debrecenit megmossuk, felkarikázzuk.
- A vaslábas alját olajjal kikenjük, majd lerakjuk a burgonya felét, rá kerül a tojás fele, és a debreceni fele.
- Közben sózzuk, majd a burgonya másik fele, rá a tojás másik fele, végül a maradék debreceni
- A rizstejet a növényi sajttal, sóval összekeverjük, majd belekeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük
- Leöntjük a rakott burgonyát vele.
- 180 °C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd tálaljuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 80 perc
TIPP: Gluténmentes egytálétel receptünk tejmentes, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek egyaránt beépíthetik gluténmentes diétájukba!
Tápanyagtartalom | az egészben | 10 adag esetén 1 adagban (kb. 23 dkg) |
Energia | 2879 kcal / 12034 kJ | 288 kcal / 1203 kJ |
Fehérje | 131,7 g | 13,2 g |
Zsír | 123,0 g | 12,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 44,2 g | 4,4 g |
Szénhidrát | 291,7 g | 29,2 g |
amelyből cukrok | 28,1 g | 2,8 g |
Rost | 29,2 g | 2,9 g |
A rakott krumpli – gluténmentes egytálétel recept – tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonya debreceni kolbász glutén és tejmentes gluténmentes egytálétel növényi sajt-alternatíva rizsital rizsliszt só tojás