Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Rántott hús és rántott sajt különleges gluténmentes panírban

Hogyan készítsünk gluténmentes panírban rántott húst és sajtot? Használhatunk gluténmentes zsemlemorzsát, de szabadon engedve a fantáziánkat számos különleges panírozást alkalmazhatunk.

gluténmentes rántott sajt recept | gluténmentes panírozásHozzávalók: 4 adaghoz

  • 10 dkg Mester család házi gluténmentes kenyérliszt
  • 5 dkg burgonyapehely
  • 4 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 4 szelet, 12 dkg trappista sajt (3 dkg/1 szelet)
  • 4 szelet csirkemell (10 dkg/1 szelet)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • a lisztet egy tálba tesszük
  • a tojásokat egy másikba és felverjük sóval
  • a burgonyapelyhet egy harmadikba, amibe belekeverjük a reszelt sajtot.
  • panírozunk:
    • Sajt:
      liszt – tojás – liszt – tojás – sajtos burgonyapehely
    • Hús:
      liszt – tojás – sajtos burgonyapehely
  • majd forró olajban kisütjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk, lehetőleg friss zöldséggel (pl. paradicsom), vagy párolt zöldség körettel. További köret ötletek ITT

TIPP1 kg bundázott hús, és/vagy sajt bő olajban sütéskor kb. 5 dkg (50 g) zsiradékot vesz fel.

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén 1 adagban
(egy – egy szelet bundázott hús és sajt)
Energia 25003 kcal / 10462 kJ 626 kcal / 2616 kJ
Fehérje 190,1 g 47,5 g
Zsír 133,1 g 33,3 g
  amelyből telített zsírsavak 43,6 g 10,9 g
Szénhidrát 118,5 g 29,6 g
  amelyből cukrok 2,9 g 0,7 g
Rost 7,0 g 1,8 g

Az gluténmentes rántott sajt és rántott hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rántott hús recept | gluténmentes panírozás

Rántott hús és rántott sajt különleges gluténmentes panírban

Kategória: , ,