Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sült édesburgonyaleves

Egyszerű, vitaminban gazdag gluténmentes leves, csupán néhány hozzávalóból.

sült édesburgonyaleves gluténmentes leves receptHozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 db édesburgonya (tisztítva 350 g)
  • 1 db sárgarépa (tisztítva 70 g)
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 20 g tökmag + kevés rukkola a tálaláshoz
  • fűszerek: só, bors

Elkészítés:

  • A sárgarépát és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy kisebb tepsibe, locsoljuk meg egy evőkanál olajjal, majd süssük addig, míg enyhe színt nem kapnak a zöldségek (kb. 20-25 perc).
  • A sütés vége felé egy fél evőkanál olajon fonnyasszuk meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a sült zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd főzzük további 2-3 percig, végül botmixerrel, vagy turmixxal pürésítsük le.
  • Tálaláskor egy száraz serpenyőben pirítsuk le a tökmagokat, majd a rukkolával együtt szórjuk a kitálalt levesre.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 153,2 kcal /640,5 kJ
Fehérje 3,3 g
Zsír 6,6 g
Telített zsírsav 0,2 g
Szénhidrát 19,1 g
Ebből cukor 4,8 g
Élelmi rost 3,1 g

A gluténmentes leves receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad