Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Tonhalas – cukkinis gluténmentes tócsni

Kicsit újítottunk a megszokott tócsni recepten. Burgonya helyett cukkinivel készítettük és megbolondítottuk egy kis tonhallal. Köretként vagy magában is fogyaszthatjuk

gluténmentes tocsni receptHozzávalók: 7 – 8 db.

  • 40 dkg cukkini
  • 4 doboz Dardanel tonhalkonzerv (4 x 80 g-os)
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • A cukkinit megmossuk, lereszeljük és sózzuk.
  • A tonhalat leszűrjük, hogy az olaj kicsöpögjön belőle.
  • A cukkinit kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tonhalat, sót, bazsalikomot, tojásokat, pirospaprikát
  • Jó alaposan összegyúrjuk.
  • Gombócokat formázunk belőle, lenyomkodjuk
  • Forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 8 készítésekor 1 tócsniban

(kb. 9 – 10 dkg)

Energia 1544 kcal / 6453 kJ 193 kcal / 807 kJ
Fehérje 66,6 g 8,3 g
Zsír 130,9 g 16,4 g
  amelyből telített zsírsavak 22,2 g 2,8 g
Szénhidrát 13,0 g 1,6 g
  amelyből cukrok 10,2 g 1,3 g
Rost 7,0 0,9 g

A gluténmentes tócsni recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel,weboldalunk dietetikusa végezte el.

gluténmentes tócsni recept | gluténmentes köretek, készételek

gluténmentes tócsni recept

Kategória: , ,