Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Rizskoch recept tej- és gluténmentes

A rizs az egyik legszélesbbkörűen felhasználható gluténmentes alapanyag. Most egy klasszikust a rizskoch-ot készítettünk el, de ezúttal tejmentesen.

rizskoch gluténmentes receptHozzávalók 9 szelethez (18×18-as formához):

  • 30 g kókuszolaj
  • 200 g rizs
  • csipet só
  • 0,8 liter ALPRO mandulaital
  • 50 g margarin
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • ízlés szerint édesítő

Elkészítés:

  • A kókuszolajon a rizst csipet sóval megpirítjuk, majd felöntjük a mandulaitallal, édesítjük, és megfőzzük.
  • Ezután hozzáadjuk a margarint, alaposan elkeverjük, és hagyjuk kihűlni.
  • Az előzetesen alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
  • A sárgáját belekeverjük a rizsbe, majd utána a felvert habot is.
  • Szilikon formába tesszük és 180 °C fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 80 perc

Receptünk tejmentes ezért tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is fogyaszthatják

Tápanyagtartalom egész adagban 1 szeletben
9 szelet készítésekor
(kb. 130 – 135 g)
Energia 1407,6 kcal / 5869,7 kJ 156 kcal / 909 kJ
Fehérje 31,6 g 3,5 g
Zsír 68,6 g 7,6 g
  amelyből telített zsírsavak 36,1 g 4,0 g
Szénhidrát 156,1 g 17,3 g
  amelyből cukrok 3,3 g 0,4 g
Rost 5,0 g 0,6 g

A gluténmentes rizskoch recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

rizskoch gluténmentes recept

Kategória: , ,