Spárgakrémleves
Fogyasszunk naponta gyümölcsöt és zöldséget! Mai zöldségadagunkat spárgából nyertük.
- 50 dkg spárga
- 3 dl Alpro rizs főzőkrém „rizstejszín”
- 1 nagy fej hagyma
- étolaj
- só
- bazsalikom
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd az olajon megpirítjuk.
- A spárgát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük és megfőzzük, majd a hagymával együtt pépesítjük (turmix vagy botmixer segítségével.
- Fűszerezzük, hozzáadjuk a rizstejszínt és visszatesszük a tűre.
- Egyet „rottyantunk” rajta, és tálaljuk.
TIPPEK
- tálaláskor díszíthetjük pár darab gluténmentes pirított zsemle, vagy kenyér kockával.
- Mivel sűríthetjük gluténmentes leveseinket?
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 3 főre 1 adagban | 4 főre 1 adagban |
Energia | 615 kcal / 1317 kJ | 205 kcal / 857 kJ | 154 kcal / 644 kJ |
Fehérje | 12,3 g | 4,1 g | 3,1 g |
Zsír | 42,1 g | 14,0 g | 10,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,9 g | 1,6 g | 1,2 g |
Szénhidrát | 42,2 g | 14,1 g | 10,6 g |
amelyből cukrok | 12,7g | 4,2 g | 3,2 g |
Rost | 12 g | 4 g | 3,0 g |
A gluténmentes spárgakrémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro bazsalikom hagyma krémleves leves rizs főzőkrém spárga