Egyszerű sütőtökleves – gyors, olcsó gluténmentes leves
Olcsó, gyors gluténmentes leves sütőtökből. Matyóhímzéssel 🙂
Elkészítés:
- A megpucolt és alaposan megmosott tököt felkockázva egy fazékba tesszük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Megsózzuk és puhára főzzük.
- Ezután botmixerrel pépesítjük, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt és még néhány percig főzzük.
- Ha túl hígnak találjuk a töklevest, akkor sűríthetjük úgy, hogy a rizslisztet a tejszínnel elkeverjük és úgy adjuk hozzá.
- Pirított tökmaggal találjuk, a tetejére tökmagolajat cseppentve díszíthetjük is.
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
* Laktózmentes tejszínnel elkészítve tejcukor érzékenyek is beépíthetik a diétájukba.
Tápanyagtartalom: Díszítés (pirított tökmag és tökmagolaj) nélkül |
az egész adagban | 1 adagban |
Energia | 226,5 kcal / 944,5 kJ | 113,3 kcal / 472 kJ |
Fehérje | 3,0 g | 1,5 g |
Zsír | 15,1 g | 7,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 10,0 g | 5,0 g |
Szénhidrát | 18,0 g | 9,0 g |
amelyből cukrok | 5,3 g | 2,7 g |
Rost | 0,6 g | 0,3 g |