Extra sütőtökös gluténmentes brownie
KolosFreeFood receptválogatásunk egy extra sütőtökös brownieval bővült.
Itt van az igazi ősz, lehet sütőtököt sütni. Talán nem csípte meg a dér, de így is nagyon finom desszert készült belőle. A füge bokron még éppen beérnek az utolsó darab gyümölcsök, így kerültek a sütőtök mellé a fügék. A csipet szerecsendió csak kiemeli mindkettő ízét.
Hozzávalók (egy tepsi):
- 125 g sült sütőtök
- 125 g friss füge
- 200 g barna rizsliszt
- 110 g cukor
- 1 dl étolaj
- 3 db M-es méretű tojás
- csipet reszelt szerecsendió
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A extra sütőtökös gluténmentes brownie elkészítése:
- A tojásokat kikeverjük a cukorral. Ehhez adjuk az étolajat, és a sütőtök kikapart belső részét és a reszelt szerecsendiót.
- Mielőtt habos lenne a tésztánk, a fügéket negyedeljük, és botmixer segítségével pürésítjsük össze.
- Adjuk hozzá a tojásos sütőtökös masszához, öntsük hozzá a rizslisztet, csipet sót, sütőport és a szódabikarbónát.
- A tésztát beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A tésztát 160 °C fokon készre sütjük. (Kb. 25-30 perc) Vigyázzunk, hogy a sütemény ne száradjon ki.
- Még langyosan, jó étvággyal fogyasszuk!
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: kezdő
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A extra sütőtökös browni tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: barna rizsliszt cukor étolaj füge glutén és tejmentes gluténmentes brownie gyors reggeli só sütőpor sütőtök szerecsendió szódabikarbóna tojás uzsonna és tízórai vendégváró