Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Tojásos sajtos sütős gluténmentes kenyér

Vica egy újabb ötletes és gyors gluténmentes reggeli tippet hozott

Sziasztok!

Megint egy tápláló, finom, egyszerű reggelit hoztam Nektek. A pinterest nevű oldalról inspirálódtam, majd a saját igényeimhez igazítottam az ott látottakat. Az elkészítési módja könnyű, az eredmény laktató és finom reggeli.

Tojásos sajtos sütős gluténmentes kenyér recept

Hozzávalók 1 fő részére:

  • 2 szelet gluténmentes kenyér (tetszés szerinti)
  • 2 közepes méretű (M-es ) tojás
  • 1 darab sonka félbevágva
  • reszelt * trappista sajt
  • morzsolt bazsalikom

Elkészítés:

  • tegyük a kenyereket egy tepsibe
  • a kenyerek belsejét egy kanál segítségével nyomkodjuk le, amíg a belsejébe már tudunk tenni valamit úgy, hogy az ne jöjjön ki belőle
  • az így kapott lapos belsejű kenyérbe üssük bele a tojást
  • a tojást sózzuk, bazsalikomozzuk meg
  • a kenyér szélére tegyük az egyik félbevágott sonkát
  • ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal (szerintem megéri, mert mennyei, ahogy a sütőben ráolvad a kenyérre)
  • tegyük a sütőbe és süssük 20-25 percig 180 °C fokon

Tipp: Laktózérzékenyek használjanak laktózmentes sajtot! Tudta, hogy a kemény és félkemény sajtok nagy része természetes módon laktózmentes? Így lehet megállapítani!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 25-30 perc

  • előkészítés: 5 perc
  • sütési idő: 20-25 perc

(Toast gluténmentes fehér-kenyérrel számolva)

Tápanyagtartalom az egészben
(2 szelet)
1 szeletben
Energia 498 kcal / 2082 kJ 250 kcal / 1041 kJ
Fehérje 20,2 g 10,1 g
Zsír 14,1 g 7,1 g
  amelyből telített zsírsavak 5,9 g 3,5 g
Szénhidrát 69,3 g 34,7 g
  amelyből cukrok 3,1 g 1,6 g
Rost 0,6 g 0,3 g

Az gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,