Zöldséges burgonya krémleves
Gluténérzékenyként a legtöbb recept amit megosztunk, elolvasunk valamilyen sütemény vagy pékáru. Persze, hiszen azokban művészet helyettesíteni a glutént valami számunkra is fogyaszthatóval, ezért is készítettünk most valami mást.
Hozzávalók: 6 adag
- 1,5 dl ivóvíz
- 1 darab sárgarépa
- 2 dl növényi “tejszín” (rizs főzőkrém)
- 1 darab fehérrépa
- 1 kg burgonya
- 1/2 karalábé
- 1 darab hagyma
- étkezési só
- petrezselyem
- bazsalikom
Elkészítés:
- A zöldségeket megpucoljuk, alaposan megmossuk, majd utána feldaraboljuk, és leöblítjük.
- Lábasba tesszük, felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük.
- Ezutén botmixerrel pépesítjük.
- Elkeverünk benne 2 dl növényi tejszínt, és már tálalhatjuk is.
Elkészítési idő: kb. 60
Nehézségi szint: kezdő
Jó étvágyat!
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adagban |
Energia | 5103 kJ / 1218 kcal | 851 kJ /203 kcal |
Zsír | 18,9 g | 3,2 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,9 g | 0,6 |
Szénhidrát | 221,9 g | 37,0 g |
amelyből cukrok | 17,4 g | 2,9 g |
Rost | 40,6 g | 6,8 g |
Fehérje | 32,4 g | 5,4 g |
Só | 0,22 g | 0,04 g |
A zöldséges burgonya krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bazsalikom burgonya fehérrépa hagyma ivóvíz karalábé krémleves leves petrezselyem rizs főzőkrém sárgarépa