Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Két gluténemtes liszt házasságának gyümölcse

gluténmentes kenyérsütés lépéseiMai gluténmentes kenyerünk abban  különleges, hiszen nem kelesztettük a sütést megelőzően, hanem a tészta begyúrása után azonnal betettük az előmelegített sütőbe és megsütöttük. Mégis ropogós lett a külseje és pihe – puha a belseje.
Természetesen, ha valaki úgy, hogy jobb lenne keleszteni is, nyugodtan megteheti.

Hozzávalók: kb. 12 szelet

Elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
  • Hozzáadjuk az étolajat, és addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik a tál szélétől.
  • Sütőpapíros formába tesszük, tetejét olajjal lekenjük, és egy picit bevagdossuk.
    gluténmentes kenyér sütés
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben 40 percen keresztül sütjük, majd óvatosan kivesszük a formából és még további 10 percig sütjük.
    puha gluténmentes kenyér recept

Elkészítési idő: kb. 110 perc

Nehézség szint: közepes

Tápanyagtartalom az egész gluténmentes
kenyérben
1 szeletben
Energia 8137 kJ / 1942 kcal 679 kJ /162 kcal
Zsír 24,0 g 2,0 g
  amelyből telített zsírsavak 2,8 g 0,2 g
Szénhidrát 410,6 g 34,2 g
  amelyből cukrok 23,7 g 2,0 g
Rost 26,6 g 2,2 g
Fehérje 8,5 g 0,7 g
11,4 g 0,95 g

A gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

ropogós gluténmentes kenyér recept

ropogós héjú, belül puha gluténmentes kenyér

Kategória: ,