Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Vaníliás gluténmentes túrófánk

Nagy kedvencünk a túrófánk. Gyorsan elkészíthető, reggelire, vacsorára de akár tízóraira is kitűnő választás.

gluténmentes túrófánk receptHozzávalók: 11 darab gluténmentes túrófánkhoz

  • 25 dkg túró *
  • 13 dkg barna rizsliszt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5-1 evőkanál édesítő (** 1:4)
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 60 g Alpro növényi alapú joghurtalternatíva (vagy sima natúr joghurt)
  • 6 g útifű maghéj
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • étolaj a sütéshez

** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk.
  • Hagyjuk 5 – 10 percet pihenni.
  • Enyhén nedves kézzel golyókat formázunk (lehet kisebbeket is, és akkor több lesz)
  • Forró olajban kisütjük.

Tipp: * laktózmentes túró felhasználásával laktózintoleranciások is beépíthetik étrendjükbe.

Elkészítési idő. 30 – 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 11 darab túrófánkban 1 darab túrófánkban
Energia 1207 kcal / 5033 kJ 109 kcal / 455 kJ
Fehérje 51,5 g 4,6 g
Zsír 58,7 g 5,3 g
  amelyből telített zsírsavak 18,8 g 1,7 g
Szénhidrát 110,2 g 10,0 g
  amelyből cukrok 11,8 g 1,1 g
rost 10,6 g 1,0 g

A gluténmentes túrófánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,