Vaníliás gluténmentes túrófánk
Nagy kedvencünk a túrófánk. Gyorsan elkészíthető, reggelire, vacsorára de akár tízóraira is kitűnő választás.
Hozzávalók: 11 darab gluténmentes túrófánkhoz
- 25 dkg túró *
- 13 dkg barna rizsliszt
- 1 teáskanál vanília aroma
- 0,5-1 evőkanál édesítő (** 1:4)
- 2 db közepes méretű (M-es) tojás
- 60 g Alpro növényi alapú joghurtalternatíva (vagy sima natúr joghurt)
- 6 g útifű maghéj
- 3 g gluténmentes sütőpor
- étolaj a sütéshez
** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk.
- Hagyjuk 5 – 10 percet pihenni.
- Enyhén nedves kézzel golyókat formázunk (lehet kisebbeket is, és akkor több lesz)
- Forró olajban kisütjük.
Tipp: * laktózmentes túró felhasználásával laktózintoleranciások is beépíthetik étrendjükbe.
Elkészítési idő. 30 – 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | 11 darab túrófánkban | 1 darab túrófánkban |
Energia | 1207 kcal / 5033 kJ | 109 kcal / 455 kJ |
Fehérje | 51,5 g | 4,6 g |
Zsír | 58,7 g | 5,3 g |
amelyből telített zsírsavak | 18,8 g | 1,7 g |
Szénhidrát | 110,2 g | 10,0 g |
amelyből cukrok | 11,8 g | 1,1 g |
rost | 10,6 g | 1,0 g |
A gluténmentes túrófánk recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro barna rizsliszt édesítőszer étolaj fánk növényi joghurtalternatíva psyllium rost (útifűmaghéj) sütőpor tojás túró túrófánk vanília aroma